Now loading.
Please wait.

Menu

Liprobel staat in het hart van de maatschappij

De productie van lipids en proteins in België bouwt voort op een eeuwenlange traditie die begon met het persen van lijn- en raapzaad met wind- en waterkracht. Nu vertegenwoordigt Liprobel de diversiteit die de Belgische productie van plantaardige oliën en eiwitten en geraffineerde dierlijke vetten rijk is. De sector staat voor een gezamenlijke jaarlijkse verwerking van 3 miljoen ton aan raap-, zonnebloemzaad, sojabonen, lijnzaad, maiskiemen, ruwe raap-, zonnebloem-, soja-, palm-, palmpit-, kokos- en maiskiem-, lijnolie en ruw rund en varkensvet. Dit vertegenwoordigt een handelswaarde van jaarlijks 2 miljard euro.

Met zijn zeehavens en goede weg- en waterverbindingen met Noord-West Europa is België een draaischijf in de internationale handel van lipids en proteins.

Liprobel leden importeren 87% van hun grondstoffen, waarvan 56% van binnen de EU en 31% van buiten de EU. Liprobelleden exporteren 47% van de lipids en proteins die zij produceren, 44% binnen de EU en 3% buiten de EU

Liprobel is zich bewust van de rol die de industrie heeft om een toenemende wereldbevolking op een duurzame wijze te voeden. De sector is via de Europese federatie FEDIOL actief op het vlak van levenscyclusanalyse van lipids en proteins.

Liprobel is lid van de Belgische Alliantie voor Duurzame Palmolie